donderdag 11 augustus 2011

Maandag 8 augustus 2011

Cape Canaveral vandaag!!!!!!!!!!!!!
Twas even slikken voor sommigen van ons dat we wat vroeg op moesten staan, maar ja, soms moet je wat als je ergens naar toe wilt he??!! Maar t was wel de moeite waard! Op een dik uur rijden bij ons vandaan ligt het Kennedy Space Center, en dat was toch wel de moeite waard.
We hebben allereerst maar de tourbus genomen, die brengt je langs 2 interessante stops: vanaf de eerste heb je een goed uitzicht op het lanceerplatform en bij de tweede krijg je een hele voorstelling. Het begint met een filmpje en verhaal van een stukje geschiedenis over hoe het zo gekomen is dat Amerika naar de maan wilde, vervolgens ga je naar een ruimte waar je toekijkt in een heuse "controll-room" (Housten we have a problem!) en een lancereing volgt (compleet met schuddende ramen!). Vervolgens kwamen we in een hele grote hal waar een/de echte spaceshuttle ligt uitgestald: een hele grote hal! Super om te zien! Het zal natuurlijk een replica zijn maar het is heel indrukwekkend en enorm groot! Zo hebben we dus ook geleerd hoe een spaceshuttle in elkaar wordt gezet, vervoerd wordt en wat er uiteindelijk allemaal gebeurd voordat de countdown plaatsvindt!
Daarna met de bus terug naar t hoofdgebouw, en kijk nou, het heeft ondertussen flink geregent! Daar hebben we nog een lancering meegemaakt, heus, echt waar, we hebben ervaren hoe het voelt om de ruimte in geschoten te worden: op de kop hangen en door Macq heen schieten...................................
Daarvandaan wilden we buiten nog wat bekijken maar er vond op dat moment een heuse wolkbreuk plaats die niet weer op hield. Binnen hebben we even (ahum) zitten wachten tot het wat droger werd en daar raakte ik nog aan de praat met een Italiaanse (kan het nog leuker?!). Toen het even iets droger werd zijn we naar de auto gerent, het was genoeg voor 1 dag. Onze plannen om daarna nog naar het strand te gaan vielen wel in duigen, maar ja ........................... Terug in Kissimmee was het overigens stralend warm......!!!

Gegeten hebben we savonds bij de Pizza Hut. We hadden Dylan beloofd dat we in Amerika Burger King (bah, was niet lekker), KFC (ook niet) en de Pizza Hut (ging wel) zouden proberen. Leuk is hier dat je alles wa tje niet op kunt meekrijgt naar huis! Geweldig, kunnen we dinsdag nog een keer pizza eten!
Als toetje kregen de kids dunkers (of zoiets). Bleken reepjes brood te zijn (ter grote van 2 flinke tostis) met een chocolade topping (met chunks en erg vet) met chocoladesaus! Mega machtig!!!!!! Ook maar mee naar huis dan! Hahahaha!

Morgen gaan we een dokter opzoeken voor Demi's oor, dat wordt nog niet beter. We hadden gehoopt dat dat niet hoeft want mocht ze medicatie krijgen dan kan ze zwemmen en zon wel vergeten voor de rest van de week. Maar ja, oorpijn is iets vreselijks!




CU tomorrow

Geen opmerkingen:

Een reactie posten